Acte de celebració de les 15 promocions d’Estalmat-Catalunya – cloenda del curs 2018-2019

Aquest 1er de juny hem acabat de forma extraordinària el curs del programa Estalmat, on els nois i noies de la promoció 2017-2019 han finalitzat dos anys d’aprenentatge intens, diferent i divertit, quedant-se amb la sensació de que dos anys passen volant.

L’amistat sorgida entre ells i elles perdura, encara que els seus camins puguin ser, a partir d’ara, diferents.

També hem celebrat que el programa té ja 15 promocions que han passat per les aules de la UPC-FME. Aquest mateix dia, al matí, es va realitzar també l’examen per seleccionar els 25 integrants de la 17a promoció. Sort a tots els que us heu presentat!!!

Vam tenir una cerimònia emotiva i plena de sensacions diverses. Sentiments d’amistat, de voler seguir, d’haver conclòs una etapa meravellosa, que hi ha formes diferents d’aprendre i d’estima cap a aquesta assignatura tan bonica. Hem après, també, que l’esforç ha d’acompanyar al talent innat; sobretot, però, hem après que allà fora hi ha més gent que, com cada un dels que acaben, estima avui una mica més les matemàtiques.

El nostre especial agraïment al Cosmocaixa, per permetre’ns realitzar diverses activitats pels nois i noies del programa Estalmat, i a l’Associació, especialment per permetre’ns celebrar la 15a promoció i cloenda del curs, cerimònia que era molt especial per a nosaltres i que, sense la vostra col·laboració, no hagués estat possible.

A la taula d’oradors, com a representants de les autoritats, hem comptat amb la presència de:

-Mireia López, coordinadora del programa Estalmat

-Dolors Herbera, presidenta de la Societat de Matemàtiques

-Xavier Yañez, cap del servei de Currículum de Secundària de la Generalitat de Catalunya.

-Manel Sol, President del FEEMCAT,

a més de comptar amb el representant dels patrocinadors, el Sr.

Albert Botella, de la Fundació Altran.

Com a ponent principal, hem comptat amb la presència del divulgador matemàtic Eduardo Sáenz de Cabezón, qui també és presentador del programa científic Òrbita Laika del canal 2 i que, com sempre, va fer una magnífica ponència matemàtica amb el títol “Ganar, ganar, ganar, y volver a ganar “. Els assistents vam quedar més que encantats amb la seva xerrada.

Com a convidats especials, hem comptat amb la presència de dos joves ex-Estalmat amb especial passió i talent per les matemàtiques:

-Silvia Casacuberta, estudiant de matemàtiques i informàtica a la Universitat de Harvard.

-Jordi Rodríguez, estudiant de doble grau en les carrera d’enginyeria de dades i matemàtiques.

Podeu veure el vídeo de tots dos amb els seus respectius discursos.

A la Marta Berini, fundadora a Catalunya del programa Estalmat, volem donar-li les gràcies per haver donat inici al programa; ella ha explicat quin ha estat el futur dels nois de les primeres promocions.

Agraïm també a Mireia López, Toni Gomà i Anna Bosch del programa Estalmat.

A la nostra presidenta, Nair Arévalo, que al costat de Mariano Díaz, Carles Sorribas, Manel Delí, Yolanda Pradas, Lina Bono i Maribel González, ha organitzat aquest esdeveniment.

A Yolanda Pradas, Mariano, Lina, Olga i Astrid Mayné pel magnífic reportatge i la seva difusió a les xarxes socials.

També a Beatriz Domingo, Ventura Rebés, Carol Giné, Isona i Paula Esquerrà, Guillen Parra, Manel Delí, Ander Parra i Diego Rebés, així com als joves ACFAEC, per ajudar-nos en la recepció dels assistents.

Als nostres mestres de cerimònia, Ana Sánchez i Sergi Esturi, que van portar la presentació de forma magnífica, i a Verònica Rina, Pau Redón i Miriam Lorenzo, tots ells ex-Estalmat, per les seves paraules i per participar en el lliurament dels premis del concurs del Logo.

      

  

A Laura Morera, d’Explorium, agrair-li (a més de demanar-li disculpes, ja que, producte dels nervis en la cerimònia, no la vam esmentar) que ens ha proporcionat una plaça a les colònies com a premi als participants del concurs Logo, i la preparació de tan magnífiques colònies. Els nois estan encantats d’aprendre ciència amb ells. Per la seva banda, Explorium també permet que els nostres joves ACFAEC participin com a auxiliars de monitors; gràcies, Laura, per fer possible que visquin aquesta meravellosa experiència.

També volem agrair a Pura Fornals, presidenta del MMACA, per organitzar-nos visites al museu i permetre als nois participar amb ells.

Als nostres amics del grup SETABEAM, pels magnífics jocs i la diversió per als pares i fills, ha estat fantàstic i esperem repetir amb tots ells.

Després de quedar encantats amb els jocs hem fet el sorteig d’un pack de jocs que ha guanyat, finalment, Pep Artigas, pare de la Mar Artigas, de la promoció 2018-2020.

Agrair també als nostres amics de València, Juan Costa i Rafael López, president de ASFAMES, i a Salvador Angosto, president de l’Associació de Balears, AFAEIB, per acompanyar-nos.

Un agraïment a tots els nostres patrocinadors, Dulce de Leche Mardel, Boeltrónic i SoftMarmi, que han col·laborat en els premis del concurs Logo, proporcionant els braços robots als guanyadors, així com les tasses dels premis.

A les institucions que han col·laborat amb nosaltres (ICFO, IFAE, Citilab, IBEC) per permetre’ns visitar les seves instal·lacions, i al programa Magma-Exporecerca, per la magnífica xerrada d’Adrià Arbués, i per permetre’ns, gràcies al seu director, Raúl, que els joves aprenguin d’ells.

Un agraïment especial al degà de la facultat de matemàtiques, Sr. Jaume Franch per cedir-nos les seves instal·lacions per a les nostres activitats sempre que ho hem demanat.

Es va passar també, durant la cerimònia, un vídeo amb les activitats que s’ha realitzat des d’abans de formar-nos com a associació, des de l’any 2014 fins a l’actualitat.

Nair Arévalo, presidenta de l’Associació, va passar a agrair a les diferents institucions i empreses que han patrocinat i col·laborat amb ACFAEC, així com a recordar el profund agraïment a la Fundació Cellex pel seu suport a les matemàtiques.

De la mateixa manera ha manifestat el que representa per a ella en primera persona el programa, com per a totes les famílies.

Al guanyador del Concurs Logo (Pablo Rodríguez Manzano, alumne de la 15a promoció) la nostra més sincera felicitació. Gràcies a ell, el programa ja compta amb el seu logo de forma oficial. També donar l’enhorabona als altres dos finalistes, Carla Alcantara Collado (2ona finalista) i Cristina Rubiés Bedós (3a classificada).

Finalment, Mireia López va procedir a la clausura del curs i, a continuació, es va fer entrega de les Orles dissenyades per ACFAEC, així com dels certificats emesos pel programa i la Universitat. També es va fer entrega als participants, amb l’objectiu de tancar l’esdeveniment, d’alguns premis i records.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial