Un alumne d’Estalmat al Saló del Còmic de Barcelona

Un alumne d’Estalmat al Saló del Còmic de Barcelona

Altres, Estalmat
En Denis Roca, alumne d'Estalmat Catalunya de la promoció 2018-2020 ens sorprèn amb una altra gran faceta que té: És dibuixant de còmics des de fa anys i publica al costat del seu germà Darel i el seu pare Ivan a rockmedia. El trobem en el 37è Saló del Còmic de Barcelona a l'estand de rockmedia. Si esteu interessats a conèixer els seus originals còmics, doneu un cop d'ull a la web de rockmedia: https://rockmedia.es A la foto, en Denis al costat del seu germà Darel al saló del còmic de Barcelona.
Read More
Felicitación MMACA

Felicitación MMACA

Altres, Estalmat, Noticies sobre la ACFAEC
Abans que acabi el mes del seu aniversari, volem donar la més sincera enhorabona al Museu de Matemàtiques de Catalunya i fer arribar el nostre reconeixement a totes les persones que hi treballen, difonent les matemàtiques i demostrant que poden ser molt divertides i engrescadores. Us felicitem pels anys de treball intens. Hem estat visitant el MMACA pràcticament des del seu inici i no ens cansem mai de repetir l’experiència. Adjuntem un petit recull de fotografies. Finalment, volem felicitar la nova junta directiva del MMACA. Tenim el plaer de conèixer a Pura Fornals, de qui destaquem la seva vitalitat, així com l’enorme compromís personal de tots els qui conformen aquest projecte.
Read More
Conferència Adrián Paenza – MMACA

Conferència Adrián Paenza – MMACA

Altres
Conferència a càrrec d'Adrián Paenza el proper dilluns 3 de desembre a les 18 h. Adrián Paenza és un periodista, matemàtic i professor de matemàtiques argentí, conegut mundialment per la seva tasca en la divulgació matemàtica. El 2014 se li concedí el Premi Leelavati. Aforament limitat. Cal reservar prèviamenta: https://goo.gl/forms/rkUEtPHzXw98Dvs42
Read More
Inauguració del curs FME 2018-2019 Any – Sofia Kovalévskaya

Inauguració del curs FME 2018-2019 Any – Sofia Kovalévskaya

Altres
La professora Marta Macho Stadler (Universidad País Vasco - UPV/EHU) ha obert el curs 2018-2019 de l'FME- Any Kovalevskaya de manera brillant, amb la lliçó inaugural dedicada a glossar la figura de la matemàtica russa Sofia Kovalevskaya “Recordando a Sofía Kovalevskaya”. La professora Marta Macho ens ha convidat a apropar-nos a Sofia Kovalevskaya –matemàtica, escriptora, feminista, nihilista i revolucionària– a través del què altres persones o ella mateixa van dir d'ella. I ens ha fet conèixer aquesta genial dona a través de cites i records de persones que es van creuar amb ella i que la van apreciar i admirar. Una manera extraordinària i molt personal d'introduir-nos en la vida i obra de la matemàtica de l'any FME 2018-2019. Podeu descarregar-vos la ponència en pdf. Més info. a: https://fme.upc.edu/ca/esdeveniments/ [embed]https://www.youtube.com/watch?v=vZQ_QWSNouY&t=2135s[/embed]
Read More
Game Jam 2018

Game Jam 2018

Altres
Game Jam 2018, una jornada que comptarà amb la participació d’una vuitantena d’alumnes de secundària i batxillerat que s’atreviran a afrontar un repte en grup: desenvolupar el prototip d’un videojoc en 48 hores. Des de les 9:30h fins les 18h, els equips treballaran a contrarellotge per enllestir un videojoc, fent ús de les eines que vulguin, però amb un objectiu comú: promoure l’esport i els hàbits saludables.
Read More