Entrevista a Jordi Rodríguez Manso, ex Estalmat 2012-2014

   

Entrevista feta a en Jordi Rodríguez Manso (JRM), ex alumne Estalmat de la promoció 2012-2014, becat a Aula Escola Europea per a cursar el Batxillerat Internacional i becat al CFIS, on actualment està estudiant el doble grau d’enginyeria de dades i matemàtiques.

Al seu currículum acumula un llarg llistat de premis matemàtics i de programació informàtica, tant de caràcter local, com nacional i internacional, obtinguts al llarg de diversos anys.

L’entrevista l’ha realitzada la nostra Jove ACFAEC, ex alumna Estalmat promoció 2014-2016, Ariadna Sorribas Bono (ASB). Alumna becada també a Aula Escola Europea, on està cursant el seu batxillerat, i amb un ampli currículum de premis matemàtics.

ASB: Hola Jordi! Gràcies per acceptar aquesta entrevista amb ACFAEC, i des de l’associació ens agradaria felicitar-te per tots els premis que has obtingut, ja que actualment ets estudiant del CFIS cursant el doble grau de Matemàtiques i Enginyeria de Dades, i has obtingut molts premis a les Olimpíades Matemàtiques catalanes, nacionals i internacionals, premis a les Olimpíades de Programació i el pin de plata de les Cangur. Sabem que has estat entrevistat en diverses ocasions, però ens agradaria saber algunes coses més sobre tu.

ASB: Per començar, quan vas descobrir la teva passió per les matemàtiques?

JRM: Sempre he estat bo en matemàtiques, a Primària ja se’m donaven bé, però és cert que no havia fet res més apart del que feia a l’escola. Va ser a sisè de Primària que ens van proposar presentar-nos al Fem Matemàtiques: vaig anar allà i no sabia si realment ho faria bé o no, perquè apart del que havia fet a l’escola no havia fet més de matemàtiques, però va anar força bé. A partir d’aquí vaig anar participant en altres coses, però crec que el punt d’inflexió sí va ser quan em vaig presentar al Fem Matemàtiques, quan ja vaig començar a dedicar-m’hi més.

ASB: També sabem que ets un ex-Estalmat. Què ha suposat per a tu el teu pas pel programa?

JRM: L’objectiu que té Estalmat és estimular el talent matemàtic, tal com diu el nom, i és el que va fer amb mi. Tal com he dit abans, vaig començar a veure la meva passió per les matemàtiques a sisè de Primària, però necessites que algú t’estimuli, t’ensenyi i t’ajudi a aprofundir una mica en les coses que no s’ensenyen tant a l’escola, i Estalmat per a mi va fer això, em va ajudar a seguir aprenent matemàtiques. També és veritat que no és el mateix aprendre-les pel teu compte que el fet que te les ensenyi algú, perquè aprens més ràpid, i a més a Estalmat es crea un entorn amb gent que té els mateixos gustos que tú, i amb la qual més endavant en la vida t’acabes trobant altre cop i són amics. Així que per a mi Estalmat ha estat això: m’ha ajudat a estimular la meva passió per les matemàtiques i m’ha ajudat a conèixer a molta gent que té passions semblants a les meves.

ASB: Per tant, recomanaries el programa?

JRM: Sí, recomanaria Estalmat i que una vegada la gent acabi el programa segueixi fent coses relacionades amb les matemàtiques (Olimpíades, Cangur, qualsevol tipus de concurs i activitat) perquè després, quan ja arribes a la universitat i veus que aquestes coses ja no les pots fer, tens una mica de nostàlgia.

ASB: D’altra banda, que se sent en saber que ets un referent per a molts joves?

JRM: No sé si això és veritat, però en qualsevol cas està bé, perquè això vol dir que he fet les coses bé, i que d’altra banda també hi ha gent que vol seguir els mateixos passos que jo, que li agrada les matemàtiques i que les noves generacions segueixen interessades en programes com Estalmat i que per tant aquestes coses serveixen d’alguna cosa. Per tant, és un orgull i una satisfacció veure que la gent segueix.

ASB: I que els diries als joves que estan descobrint la seva passió per les matemàtiques i les ciències?

JRM: Doncs que segueixin, que cerquin qualsevol mena d’activitat (concursos, programes com Estalmat…), que vagin més enllà, que no se centrin només en el que aprenen a l’escola; perquè està molt bé, però és veritat que si vols destacar tu mateix pel teu compte has de buscar noves coses, fer més activitats… i per tant que segueixin. I que si els hi agrada de veritat, que estudiïn coses relacionades amb això i s’hi acabin dedicant professionalment.

ASB: I per últim, on et veus en un futur?

JRM: La veritat és que no ho tinc molt clar, perquè ara mateix estic estudiant tant matemàtiques com enginyeria de dades, i hi ha dies en què em desperto més pensant que potser em vull dedicar a les matemàtiques, a la investigació i a la recerca; i a vegades prefereixo dedicar-me a coses d’intel·ligència artificial. No ho tinc molt clar, però ara mateix tiraria més cap al tema d’intel·ligència artificial, perquè és una cosa que m’atrau molt.

ASB: Doncs ja està tot, moltes gràcies!

JRM: A vosaltres!

Entrevistadora: Ariadna Sorribas Bono

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial