Sesión Informativa online de diferentes actividades

A continuación se describen los diferentes concursos, olimpiadas y programas a los cuales pueden acceder y presentarse todos nuestros chicos.

Hay programadas varias sesiones informativas online de las actividades, concursos, olimpiadas de matemáticas y de diferentes disciplinas de ciencias, se invita a todos a participar, pueden formular todas las dudas que tengan.


Dimecres dia 31 de maig. 17.30 h. Enllaç: https://meet.google.com/xbu-qvrn-esc 

Dijous dia 15 de juny. 17.30 h. Enllaç: https://meet.google.com/gbj-rnpu-zcs 


Campus Físicomatemàtic d’Estiu

URV Divulga
 • Adreçat a alumnat de 4t d’ESO i 1r de BAT amb excel·lents qualificacions escolars a matemàtiques i física (nota mínima de 8 a les assignatures de física i matemàtiques a l’actual curs escolar) de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears. De modo excepcional se aceptan alumnos de cursos inferiores.
 • Els assistents de 4t d’ESO de l’edició de 2022 poden repetir participació, perquè les sessions són noves per a ells.
 • Ofereix una sèrie de sessions interactives en línia sobre temes d’interès i d’actualitat relacionats amb la física i les matemàtiques, com intel·ligència artificial, codificació, astrofísica, magnetisme, simetria, mecànica quàntica, sensors i biosensors, nanotecnologia, física estadística i semiconductors assistits per llum, impartides per investigadors rellevants que treballen en aquests camps. Suposa una oportunitat única perquè els estudiants puguin ampliar els seus coneixements i conèixer de primera mà l’apassionant món de la recerca i les persones que la lideren.
 • Sessions en línia (plataforma Microsoft Teams)
 • Horari: Del 27 de juny al 27 de juliol de 2023, 10 sessions, en dimarts i dijous de 10 a 12 h.
 • Idioma de les ponències: català 
 • Canal de comunicació: correu electrònic (cal revisar el correu periòdicament per rebre les comunicacions).
 • Lliurament de diplomes d’aprofitament.
 • Informació detallada a  https://urvdivulga.cat/campus-fisicomatematic/
 • Inscripcions a  https://events.urv.cat/event_detail/98727/detail/campus-fisico-matematic-2023.html
 • Termini d’inscripció: fins al 23 de juny.
 • Preu d’inscripció: 20 €.

Math Summer Camp

Universitat Politècnica de Catalunya, (obriu en finestra nova)
 • Each summer, Barcelona Tech Math Summer Camp (MSC) provides students with interest in Mathematics with a unique experience. The camp will take place in Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC BCN). The aim of the camp is that students who attend it leave with new friends, new ideas, and a new outlook on mathematics. MSC is a great opportunity to enhance skills and knowledge.
 • MSC will give an enriching experience for students who have shown interest in and an aptitude for mathematics. Advanced mathematical concepts will be presented in a manner that is challenging yet still accessible. Students will also be coached on how to approach problems and have the opportunity to develop their group problem solving skills. The topics worked in the camp will be: Arithmetic, Combinatorics, Geometry and Polynomials. The working language will be English.

Key points:

 • For talented students in their last two years of high school.(Bachillerato)
 • The working language of this activity is English.
 • The program features mini-courses and plenary talks.
 • Hosted by the Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech.
 • Limited number of places (please attach your CV).
 • All students will be hosted in a hostel near the university
 • Check for the relevant dates in the latest edition.
 • Registration fee: 300 €. (There will be a limited number of grants).
 • Schedule: From 6 to 16 july 2023 (11 days)
Diagrama

Descripción generada automáticamente

Curs estiu 2023 –  Algorísmia i programació 

Icono

Descripción generada automáticamente
 • https://algoprog.jutge.org/
 • L’objectiu general del curs és aprendre a programar en el llenguatge C++, i a resoldre problemes algorísmics amb ordinador.  Més en concret, es pretén que els estudiants arribin a escriure amb fluïdesa programes que resolguin problemes interessants com els que apareixen a l’Olimpíada Informàtica. Aquestes habilitats són útils en altres àrees, en particular en les matemàtiques.
 • Aquest curs està adreçat als estudiants de secundària i batxillerat, en particular aquells amb molta facilitat per a les matemàtiques, bona capacitat de raonament, etc. Lògicament, això inclou (però no està limitat a) els estudiants amb bons resultats en proves com les Olimpíades Matemàtiques i/o Físiques, Cangur, etc.
 • No és necessari tenir coneixements previs de programació per assistir al curs (els estudiants se separaran en funció dels seus coneixements previs).
 • Lloc: Facultat de Matemàtiques i Estadística (FME Barcelona)
 • Fechas : del 17 al 21 de juliol de 2023
 • Horari: De dilluns a divendres, de 9 a 18, amb una pausa per dinar. Divendres s’acabarà abans de dinar.
 • Preu: Gratuït.
 • Material del curs: S’usarà principalment el material gratuït de Jutge.org i Lliçons.jutge.org .
 • Pre-inscripcions: Per pre-inscriure-us, ompliu el formulari de pre-inscripció. Cap a mitjans de juny es comunicarà als preinscrits si han estat acceptats o no. Tingueu en compte que el nombre de places és limitat.
 • Responsable del curs: Professor Salvador Roura. Correu: roura@cs.upc.edu

Matemáticas y Física. Pilares del conocimiento y de las modernas tecnologías

 • Dirigido a alumnado de 4º de ESO y 1º de Bachillerato. De modo excepcional se aceptan alumnos de cursos inferiores.
 • Duración : Cinco jornadas, cinco talleres, cinco temáticas de máxima actualidad cientificotecnològica: Superconductividad, Aplicaciones actuales de la relatividad general de Einstein, Ciencia de datos, Astronomía y astrofísica, las matemáticas y los principios de mínimo.
 • Fechas: 03 al 07 de julio 2023
 • Lugar: Presencial en Tarragona
 • Nota de acceso: 8,5 en Física y en Matemáticas
 • Plazas: 25 alumnos
 • Profesor: Francesc Díaz
 • Programa
 • Preinscripción

Cursos UAB d’estiu per a estudiants de secundària

 • Ofrecemos cursos de verano dirigidos a estudiantes de secundaria de 3º y de 4º de ESO, de Bachillerato y de Ciclos Formativos, con el objetivo de acercarles al mundo universitario de una manera amena y atractiva, y ayudarles en vuestra orientación académica.
 • Estos cursos están impartidos por profesorado de la UAB experto en diferentes disciplinas. Como siempre, podréis elegir de diversos ámbitos de conocimiento: Biología, Ciencias de la Comunicación, Ingeniería, Matemáticas, Psicología, Traducción e Interpretación, Veterinaria, entre otros.
 • Horario: de 9:30 a 14 h, con una pausa de 30 minutos cada día. 
 • Fechas: los cursos tienen una duración de una semana, de lunes a viernes en varias fechas.
 • Lugar: Campus de la UAB, en las diferentes facultades, escuelas y centros de investigación de la UAB, en Bellaterra (Cerdanyola del Vallès). 
 • Precio: 90 €
 • Si clicas en cualquiera de las semanas podréis ver los cursos que se ofrecen. En el momento de hacer la matrícula el alumnado menor de 18 años deberá adjuntar el documento de autorización paterna/materna debidamente cumplimentado y firmado, document d’autorització paterna/materna. También se deberá adjuntar una copia del documento de identidad del estudiante (anverso y reverso).  Plazas limitadas. Los cursos se irán cerrando cuando se alcance el límite de inscritos. Las plazas se consideran asignadas cuando se ha hecho el pago correspondiente, aquest formulari.
 • Como cada año, ofrecemos 10 bonificaciones del 50% del precio para las matrículas en los cursos y en los talleres de verano, dirigidas a 10 alumnos de centros catalogados como de alta complejidad por el Departamento de Educación de la Generalidad de Cataluña. Una vez se haya matriculado el alumno/a, si cumple los requisitos, puede hacer la solicitud de la devolución del 50% pagado a través de este formulario, donde deberá adjuntar la matrícula del curso 2022-23 realizada en su centro educativo. La adjudicación será por orden de petición siempre que se cumplan los requisitos y se haya adjuntado la documentación correcta. Sólo se podrá solicitar una bonificación por alumno/a. Una vez formalizada la matrícula, sólo se hará la devolución del importe en los casos de enfermedad grave o de accidente y siempre que no haya comenzado el curso. El trámite se hará mediante solicitud en el Registro de la UAB, Registre de la UAB con la documentación correspondiente que acredite la situación alegada.

Campamento de Programación Leagues of Code 

 • ¡Aprende codificación desde principiante hasta avanzado con nosotros! Nuestras clases de codificación están diseñadas para atender a niños de todos los niveles, por lo tanto, ya sea que su hijo esté comenzando o haya estado codificando durante años, encontrará la clase adecuada para él. Los participantes se dividirán en clases según su nivel y experiencia previa.
 • Edades: de 10 a 18 años
 • Los estudiantes aprenderán habilidades y técnicas utilizando los lenguajes de programación C++ y Python.
 • Idioma: Las clases se imparten en inglés.
 • Fechas: 17 al 28 de julio de 2023
 • Horario: de 9 a 17 horas (almuerzo incluido)
 • Lugar: St.Paul’s School, Barcelona
 • Precio: 450 euros para alumnos Estalmat. Solicitar a la Junta ACFAEC código de dcto.

Colonias científicas de Explorium

Back Home
 • https://explorium.cat/colonies-destiu-2023

Informació general

 • Dates: Del 16 al 23 de juliol (7 nits)
 • Edats: Des de 1r de Primària a 2n de Batxillerat
 • Casa de colònies: Can Bajona (Clariana de Cardener, Solsonès)
 • Preu: 435€ per infant (Descompte del 5% pel segon germà/germana, família nombrosa o monoparental i membres d’Estalmat)
Imagen que contiene Diagrama

Descripción generada automáticamente

Campus Cangur 2023

Back Home
 • Des d’eXplorium col·laborem amb la Societat Catalana de les Matemàtiques i tenim la sort de poder organitzar el Campus Cangur, unes colònies matemàtiques!
 • El Campus consisteix en una estada de tres dies (dues nits) en una casa de colònies on es realitzaran un seguit d’activitats amb les matemàtiques com a eix vertebrador. L’objectiu principal és crear un espai de convivència entre les noies i els nois que tenen un interès especial per les matemàtiques. No és un centre d’entrenament  especialitzat ni té l’objectiu de fer classes de matemàtiques, sinó un espai de diversió, de joc i d’activitats de lleure.
 • Lugar: Can Clarens, a Vallgorguina, al Montseny. Marxarem i tornarem a la sortida de l’estació de tren de Sant Celoni a les 16:30.
 • Precio: 160 euros ( com indica la SCM en el seu comunicat de suport, serà gratuït per a aquells alumnes que hagin obtingut premi en la prova Cangur i com a tal hagin estat convidats a l’acte d’entrega de premis.  Tanmateix, el conjunt d’alumnes premiats també hauran de formalitzar, individualment, la seva inscripció. )
 • Turnos: El Campus estarà organitzat en quatre torns per franges d’edat, amb 60 places per torn (30 de cada curs) i les dates són aquestes
 • Primaria: 25, 26 i 27 de agosto 2023
 • 1r i 2n ESO  27, 28 y 29 de agosto 2023
 • 3r i 4t  ESO 29, 30 y 31 de agosto 2023  
 • 1r i 2n de Bachillerato 31 agosto y 2 de septiembre 2023  
 • Preinscripció: Està oberta fins al 13 de juny de 2023. Aquell dia ja s’assignarà plaça a qui s’hagi preinscrit i se seguiran assignant places fins que es completin els torns. A part de les dades personals, si s’ha participat de les proves Cangur 2023, caldrà indicar la puntuació obtinguda.
 • Un cop finalitzat el període de preinscripció es farà pública la resolució de l’adjudicació de places. Primer entrarà qui hagi participat de les proves Cangur i s’adjudicarà la plaça per ordre de classificació. A continuació entraran els altres apuntats. No és necessari haver participat de les Proves Cangur per venir al campus.

Forma

Descripción generada automáticamente

Logotipo, nombre de la empresa

Descripción generada automáticamenteSocial media & sharing icons powered by UltimatelySocial